Hogyan védd a karodat, ha hideg van?

Hogyan védd a karodat, ha hideg van?

Sajnos a hideg fokozza az izomgörcs-készséget, és ha már ismered a teniszkönyök és golfkönyök valódi okát, akkor tudod, nagyon is összefügg az izom megrövidülésével.

Tehát a fő szempontunk hidegben: melegen tartani a karunkat, kezünket!

Amikor kezd hidegebb lenni, már ősszel váltsál hosszúujjú kabátra, nem elég a mellény. Ahogy egyre hidegebb lesz, mindig figyelj, hogy több réteg hosszúujjút hordjál.

Ha már kezd fázni a kezed, vegyél kesztyűt. (Tudod, az ujjunk hegyétől a vállunkig a karunk egy rendszer!)

Ha teheted, jó forró vízzel moss kezet és a karodat is bedughatod a forró víz alá!

Lehet, hogy olyan típus vagy, mint én: amikor meleg van, nekem kevesebb nyomelem-pótlásra van szükségem az izomgörcsök megelőzésére, de amikor elérkezik a hideg, akkor figyelnem kell, hogy emeljem az adagomat. Egyébként jön először a lábfej- és vádligörcs, majd a karomon is megérzem.

Tudom, nehéz odafigyelni, ha különben nem vagy fázós. De meghálálják az izmaid, inaid, ízületeid, ha melegen tartod őket.

Lehet, hogy még nincsenek komoly problémáid, de jobban jársz, ha figyelsz ezekre már most, mintha lassan fokozódna a fájdalmad.

Ha a karoddal, kezeddel gondjaid vannak, sajnos egy bizonyos hajlamot jelezhet. Ezért érdemes az egész testedre jobban vigyázni. Olyanokra gondolok, hogy mi, gyengébb kötőszövetű, izomgörcsre és -megrövidülésre hajlamos emberek nem igazán járhatunk hidegben a térdénél kilukasztott farmerben és ujjatlan pólóban.

Plusz tippem: Ha hozzám hasonlóan vigyáznod kell a kezedre és vezetsz, és a kötött kesztyű csúszna a kormánykeréken, hordhatsz bőrkesztyűt vagy csúszásgátlósat, pl. lovaglókesztyűt.

Vigyázz magadra!

További tippekért kövess a facebookon megjelenítés elsőként funkcióval! Ismersz valakit, akinek ez hasznos lenne? Oszd meg a posztot!

Babcsányi Judit
Babcsányi JuditFáj a karom - alapítója
A „Kezeld magad otthon technika” megálmodója.

Ui: Ha gondolod, iratkozz fel itt egy első ingyenes ismerkedő beszélgetésre velem!