honnan tudhatod hogy golfkönyököd is van?

Honnan tudhatod, hogy golfkönyököd (is) van?

Nem vagyok orvos, mindenképp javaslom, hogy kérjél diagnózist egy specialistától.

De addig is: miről ismerheted fel, hogy golfkönyököd lehet? Elég „alattomos” betegség a golfkönyök. Nem is gondolnád, hogy mennyire rossz állapotban lehet a karod már mielőtt észrevennél könyökfájdalmat!

Én sem tudtam sokáig, hogy golfkönyököm is van a teniszkönyök mellett.

Mivel az egész karunkat egy rendszernek kell tekintenünk, nem csak a könyöknél lehet tüneted! Akár mondhatni azt is, hogy félrevezető a golfkönyök megnevezés.

1. Érezhetsz fájdalmat az ún. golfkönyök-ponton. Ezt úgy találod meg, ha a behajlított könyököd nagy csontjától befele megkeresed a kis csontot, és azt megnyomod, főleg annak alkarod felé eső oldalát.

2. Lehet, hogy állandóan fáradt, befeszült, nyilall az alkarod belső fele, fájdalmas pontok, csomók vannak rajta. Nem tudsz vele sokat dolgozni. Meg kell pihenned gépelés, varrás, kézírás, pakolás, munka, sport közben.

3. Fájhat, nyilallhat a tenyereden az ujjaid tövénél lévő csontos pont. Ez szerintem ugyanúgy viselkedik, mint a könyöknél a golfkönyökpont. Nekem legalábbis fájt, aztán elmúlt a golfkönyök kezelésével.

4. Szentségtörő leszek: ha pattanóujj-szindrómád vagy azt megelőző állapotod van: befeszült a tenyereden egy ín/izom és alig tudod kinyújtani, annak is ugyanaz az oka, mint a golfkönyöknek.

Tehát a karod, kezed nem bírja a terhelést. Egyszer túlerőltethetted egy nagy mozdulattal. Vagy az is lehet, hogy állandóan túlerőlteted sok kicsi, de ismétlődő mozdulattal, amilyen például a gépelés.

Neked hol fáj a karod?

Kíváncsian várom válaszodat és esetleges kérdéseidet!

Babcsányi Judit
Babcsányi JuditFáj a karom - alapítója
A „Kezeld magad otthon technika” megálmodója.

Ui: Ha gondolod, iratkozz fel itt egy első ingyenes ismerkedő beszélgetésre velem!