Az én sztorim

Babcsányi Judit vagyok, latin-német-magyar-angol fordító és okleveles gyógymasszőr.

Én 2017-ben voltam a mostani helyzetedben. Megtudtam, hogy teniszkönyököm van.
Addig kutattam, amíg angolul és németül több helyről tanulva sikerült otthoni kezeléssel a gyógyulás útjára lépnem.
Eközben jöttem rá, hogy golfkönyököm is van.

A teljes pihentetés nekem nem volt megoldható a munkám és 4 gyerekünk nevelgetése mellett. (Van egyáltalán olyan, akinek igen? ).

A gyógyszer, a krém és a csuklófixáló nem gyógyított meg. Dolgoznom és a családomat ellátnom pedig muszáj volt. Órákat töltöttem már orvosoknál, időpontokat kértem, várakoztam.

Jártam fizikoterápián is (odamenni-várakozni-kezelés-hazamenni 10-20 alkalommal sok-sok óra). Lágylézerkezelést kaptam. Minden eredmény nélkül. Másra az orvos nem utalt be, csak azt mondták, ha rosszabb lesz, kaphatok szteroidinjekciót vagy megműthetnek.

2017 nyarán angolul is körülnéztem az interneten, miután magyarul SEMMI hasznosat és szimpatikusat nem találtam az otthoni kezelésről, a gyógyulásról, az okokról.

Szerencsére fordítóként nekem nem okozott gondot az angol, a német és az orvosi latin sem. Hónapokig gyűjtöttem az ingyenes és fizetős információkat, összevetettem magamban az egymásnak ellentmondóakat, kipróbáltam minden gyakorlatot. Ezt a tudást kiegészítettem a gyógymasszőrképzéssel és manuálterápiás továbbképzésekkel, majd 2023-ban a mozgásterapeuta-képzéssel.

Miután 2019-ben úgy döntöttem, kipróbálom, másoknak is beválik-e az, ami nekem, egyértelmű igen lett a válasz. Így született meg a Fáj a karom – Kezeld otthon! program.